+ 0 -
ADA



جلسه شورای عشایری شهرستان گیلان غرب با حضور مسئولان استانی


جلسه که با حضور مهندس خدادادی فرماندار گیلانغرب و مدیران کل استان و جمع عشایر در فرمانداری گیلانغرب برگزار شد، آقای رضایی با اشاره به وجود ۱۴ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر ۸۰ هزار نفر در ۱۴ شهرستان استان، بر اهمیت رسیدگی به مشکلات این قشر تأکید کرد.

جلسه که با حضور مهندس خدادادی فرماندار گیلانغرب و مدیران کل استان و جمع عشایر در فرمانداری گیلانغرب برگزار شد،  آقای رضایی با اشاره به وجود ۱۴ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر ۸۰ هزار نفر در ۱۴ شهرستان استان، بر اهمیت رسیدگی به مشکلات این قشر تأکید کرد.  

وی همچنین به موضوع کارت‌های تردد عشایر اشاره نموده و از پیچیدگی‌های اداری و هماهنگی‌های لازم بین اداره کل امور عشایری و سایر نهادها، از جمله معاونت اطلاعات کل ارتش، برای صدور این کارت‌ها سخن گفت.

 

سرپرست اداره کل امور عشایری، ضمن پذیرفتن کاستی‌ها و کمبودهای موجود،  بر این نکته تأکید کرد که اداره کل به تنهایی قادر به حل تمام مشکلات عشایر نیست.  

وی به مصوبات و آیین‌نامه‌های موجود در خصوص ارائه خدمات به عشایر اشاره کرد و یادآور شد: تمام دستگاه‌های اجرایی موظفند به نسبت چهار درصد جمعیت عشایری استان، خدمات لازم را ارائه دهند. 

وی همچنین به مصوبه شورای عشایر استان در زمان استانداری قبلی اشاره کردکه بر اساس آن، در صورت عدم ارائه خدمات به میزان چهار درصد اعتبارات، این مبلغ از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی کسر و در اختیار اداره کل امور عشایری قرار می‌گیرد.

 

رضایی در ادامه به کمبود ماشین‌آلات و تجهیزات اشاره کرد.  

وی با بیان اینکه اداره کل تنها یک لودر در اختیار دارد و این لودر تقریباً سه ماه است که در شهرستان گیلان غرب مشغول به کار است، بر ضرورت تأمین تجهیزات بیشتر تأکید کرد.  

 

وی از همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و همچنین آقای مهندس افسری قدردانی نمود.

 

سرپرست اداره کل امور عشایری با اشاره به تجربیات شخصی خود و آشنایی عمیق با مشکلات جامعه عشایری،  ضمن ابراز همدردی با عشایر،  از تلاش‌های خود برای پیگیری مشکلات و رفع موانع موجود سخن گفت. 

وی با بیان اینکه سهمیه آرد ۱۲ کیلویی جوابگوی نیاز جامعه عشایری نیست،  بر ضرورت افزایش سهمیه آرد و همچنین توجه به سایر نیازهای اساسی عشایر تأکید کرد.

 

رضایی به مشکلات مربوط به آبرسانی اشاره و خاطر نشان کرد: علی‌رغم اختصاص تمام اعتبارات عشایری به قراردادهای آبرسانی،  این اعتبارات کفاف نیازهای جامعه عشایری را نمی‌دهد.

وی با اشاره به اینکه روزانه هزار تا پانصد متر مکعب آب در سطح استان تأمین می‌شود،  گفت: اداره کل حدود ۵۰ درصد از توان خود را در این زمینه به کار گرفته است.

  وی همچنین از استقرار همکاران اداره کل در ایلام، خوزستان و لرستان برای ارائه خدمات به حدود ۲۰۰۰ خانوار عشایری این مناطق خبر داد.

 

سرپرست اداره کل در ادامه به مشکلات مربوط به سوخت ماشین‌آلات اشاره کرد و گفت: شش دستگاه ماشین‌آلات اداره کل تقریباً یک ماه است که به دلیل کمبود سوخت از کار افتاده‌اند.  

وی با تأکید بر اینکه یک ماشین آبرسان برای پاسخگویی به نیازهای روزانه کافی نیست،  از مشکلات مربوط به حمل سوخت به مناطق دور افتاده عشایری سخن گفت.

 

رضایی همچنین به مشکلات مربوط به تأمین گاز اشاره کرد و گفت: قیمت گاز در جایگاه‌های سوخت بسیار بالاتر از قیمت مصوب است.

  وی با اشاره به اعتبار ۲۰۰ میلیون تومانی که سال گذشته از سوی استانداری برای تأمین گاز اختصاص یافته بود، گفت: این اعتبار تنها ۲۰ درصد از نیازها را پوشش می‌دهد و برای حل این مشکل به اعتبار بیشتری نیاز است.  

 

وی پیشنهاد داد: در صورت تأمین اعتبار،  پیمانکاری برای تأمین گاز با قیمت مصوب انتخاب شود.

 

در خصوص تأمین نهاده‌های دامی، رضایی گفت: اتحادیه عشایری از طریق شرکت پشتیبانی امور دام و با ضمانت‌نامه بانکی اقدام به تأمین نهاده‌های دامی می‌کند، اما به دلیل تاخیر در ارائه ضمانت‌نامه‌ها،  دامداران با مشکل مواجه هستند.

 

سرپرست اداره کل در پایان، ضمن تشکر از حضور فرماندار  و سایر مسئولان در جلسه،  بر ضرورت همکاری و هماهنگی بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات جامعه عشایری تأکید کرد. 

وی همچنین بر اهمیت توجه به سرانه مصرف هر خانوار عشایری و تامین چهار کپسول گاز در ماه برای هر خانوار تاکید نمود.



فرماندار
اوقات شرعی
آب و هوا