
استاندار کرمانشاه: ایجاد صنایع فرآوری یک ضرورت مهم در حوزه کشاورزی استان است
وی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه مملو از ظرفیت ها و فرصتهای خوب برای رونق تولید و اقتصاد است در ادامه عنوان کرد: امروز این جشنواره زیبا به مناسبت پاسداشت جایگاه محصول نخود به عنوان یکی از آن ظرفیتهای ممتاز کرمانشاه برگزار شده است.
صحرایی اضافه کرد: این کشتزارهای زیبا و تولید مناسب و با کیفیت نتیجه تلاشهای کشاورزان و فعالان توانمند این حوزه است.
وی کشاورزی را از جمله شغلهایی توصیف کرد که با موهبت الهی در یک ارتباط نزدیک است و در ادامه گفت: این عزیزان از خداوند روزی می گیرند و لحظه به لحظه زندگیشان با یاد و لطف خدا می گذرد و این بسیار زیباست.
در حاشیه برگزاری جشنواره ملی نخود، علاوه بر همایش تخصصی نخود، برنامه های متنوعی از جمله برنامههای متنوع آموزشی ترویجی، مسابقات آشپزی و شیرینیپزی و عرضه غذاهای تهیه شده با نخود، نمایشگاه غذا و شیرینی، کارگاهها و مسابقات آموزشی در محل روستا بازار کرمانشاه نیز در حال برگزاری است.
برگزاری روز مزرعه ملی در مزارع الگویی و مکانیزه نخود شهرستان روانسر در روستای مرادآباد (ویژه کشاورزان و کارشناسان) و همایش علمی نخود در پردیس کشاورزی دانشگاه رازی از دیگر برنامه های جنواره دو روزه نخود در کرمانشاه است.
نخود سرشار از پروتئین، فیبر و کربوهیدرات بوده و مواد مغذی بسیاری را در خود جای داده است، این ماده غذایی در غذاهای مدیترانهای، هندی و ایرانی کاربرد بسیاری دارد و یک پیمانه آن (۱۵۲ گرم) حاوی ۲۱۰ کاری ، ۳.۸ گرم چربی،۳۲۲ میلی گرم سدیم، ۳۵ گرم کربوهیدرات، ۹.۶ گرم فیبر، ۶ گرم قند، و ۱۰.۷ گرم پروتیین است.
در نخود همچنین ویتامینهایی از قبیل ویتامین B۶ ، C ، اسید فولیک و مواد معدنی نظیر منگنز، فسفر، مس، آهن و منیزیم را به وفور وجود دارد.