
روز یکشنبه مورخ 6/5/98 رأس ساعت 10 صبح جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی در سالن جلسات معاونت سیاسی،امنیتی و اجتماعی و به ریاست الهی تبار برگزار شد.
جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی برگزار شد.
روز یکشنبه مورخ 98/5/6 رأس ساعت 10 صبح جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی در سالن جلسات معاونت سیاسی،امنیتی و اجتماعی و به ریاست الهی تبار برگزار شد.
در این جلسه پایین آوردن آمار نزاع و درگیری در کرمانشاه به موضوع محوری نشست کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان تبدیل و مصوب شد که نیروی انتظامی و دانشگاهها یک همکاری پژوهشی را آغاز کنند و عملکرد دستگاههایی اجرایی هم در این زمینه ارزیابی شود.
معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی در این جلسه گفت: دفاتر توسعه محلی و تسهیلگری در مناطق حاشیه نشین شهر کرمانشاه اقدام های خوبی را آغاز کردهاند و لازم است همه دستگاه های اجرایی نیز همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند و پای کار بیایند.
الهی تبار همچنین افزود: شهرداری کرمانشاه و کمیسیون فرهنگی شورای شهر اقدام های خوبی از جمله در زمینه تقویت هویت استان و بزرگداشت شخصیت های نامی کرمانشاه آغاز کرده اند که لازم است این مسیر با قدرت ادامه پیدا کند.
ایشان در ادامه با بیان اینکه شهرداری فقط ساخت و ساز نیست، گفت: این نهاد شهری هرچه در زمینه فرهنگ و آموزش شهروندان هم سرمایه گذاری کند از سایر هزینه های آن کاسته خواهد شد.
در این جلسه معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان کرمانشاه گزارشی درباره وضعیت نامطلوب آمار نزاع و درگیری در استان ارائه کرد و گفت: منشا بیشتر درگیری ها، اختلافات خانوادگی یا مِلکی است.
آمویی از همه رسانه های استان خواست که در قالب یک پویش و به صورت مستمر برای کاهش آمار نزاع و درگیری و مقابله با خشونت همکاری و تلاش کنند.
معاون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با اشاره به گزارش معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان از سرهنگ آمویی خواست که پروپوزال طرح همکاری ناجا و دانشگاه های استان را برای مهار معضل نزاع و درگیری به استانداری ارائه کند تا اجرایی شدن آن در دستور کار قرار بگیرد.
وی همچنین تاکید کرد: در کنار این طرح همکاری، لازم است نهادها و دستگاه هایی مانند سازمان ثبت اسناد و جهاد کشاورزی که ورود مستقیم و دخالت فوری آنها در کاهش نزاع و درگیری موثر است، وارد میدان شوند زیرا بنابر گزارش ارائه شده یکی از مهمترین دلایل نزاع در استان اختلافات مِلکی است.
الهی تبار همچنین اظهار داشت: لازم است جلسهای را هم با سازمانهای مردم نهاد استان با هدف همفکری و هم افزایی برای مهار این مشکل داشته باشیم.
در بخش دیگری از جلسه ، مدیرکل امور دفتر امور اجتماعی و فرهنگی به عنوان دبیر کارگروه از نتایج مثبت تلاش ها برای کاهش آمار آسیب های اجتماعی خبر داد و گفت: آمار طلاق در کشور در سال 97 نسبت به سال قبل از آن 8.4 درصد کاهش داشت که نتیجه ورود مداخله ای، سامانه تصمیم(کاهش طلاق) و تلاش و همکاری دادگستری، بهزیستی، ناجا، تشکل های مردم نهاد، ائمه جمعه و مدیران و نهادهای مربوطه بوده است.
گودرزی افزود: در سه ماهه نخست سال 98 نسبت به مدت مشابه سال گذشته هم آمار طلاق 8.5 درصد کاهش یافته است که امیدوارم این روند کاهشی تا آخر سال ادامه پیدا کند.
گودرزی به طرح آموزش های 6 ساعته به زوجهای جوان اشاره کرد و گفت: در سه ماهه اول امسال از پنج هزار و ۳۸۲ زوجی که ازدواج کردهاند، چهار هزار و ۷۷۷ زوج آموزش دیده اند.
وی اظهار کرد: در سال گذشته میانگین کشوری آمار ازدواج کاهش یافت اما میزان ازدواج در استان کرمانشاه با 1.7 درصد افزایش روبرو شد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی در بخش دیگری از جلسه به موضوع حاشیه نشینی و تلاش دفاتر توسعه محلی و تسهیل گری برای ارتقای سطح کیفی زندگی در این مناطق پرداخت.وی توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و افزایش مهارتهای زندگی خانواده های حاشیه نشین را از مهمترین اهداف فعالیت دفاتر تسهیل گری برشمرد و گفت: این دفاتر پس از جمع آوری اطلاعات پایه هفت گام عملی را برمیدارند از جمله: آگاهسازی حساس سازی و اطلاع رسانی - شناسایی افراد و گروههای موثر و علاقه مند به فعالیت در محله - اعتمادسازی - گروه سازی(شورایاری محله) - ثبت گروه ها( رسمی سازی) - تدوین سند مشارکتی محله - اجرای سند توسعه محلی.
لازم به ذکر است که هم اکنون 10 دفتر توسعه محلی و تسهیل گری در مرکز استان و سه دفتر هم در شهرستانهای اسلام آبادغرب و هرسین فعال هستند.